Sterren uit het logo

Musical'scool!

Musical’sCool! verzorgt cursussen op het gebied van Musical (dans, zang en spel). In 2008 werd gestart met het eerste cursusseizoen van Musical’sCool! Voorstellingen vinden plaats in Theater De Stoelendans in Oirschot. Samen met een enthousiast team docenten en vrijwilligers gaan de cursisten ieder jaar weer aan de slag met twee nieuwe musicalproducties.

Groepsindeling

Groepen worden in eerste instantie ingedeeld op basis van leeftijd. Een cursist kan doorstromen als een bepaald niveau is bereikt. Daarnaast biedt de musicalschool ook een meer vakgericht traject, de Vakklas. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je auditie doen.

Sterren uit het logo

ontwikkel je musicaltalent

In 24 lesweken werken we met groepen van verschillende leeftijden en niveaus aan de verschillende disciplines van musical: Acteren, Zingen en Dansen. Met als hoogtepunt van deze cursus de uitvoering van twee prachtige musicals in het theater met al onze leerlingen.

Informatie over onze tarieven vind je op de pagina De Cursus

Sterren uit het logo

Zang

Zing met de groep of solo onze eigen teksten. Onze jongste groepen krijgen af en toe zangles in groepsverband van Amy. Ze werken aan de basis van zangtechniek, door middel van zang- en ademhalingsoefeningen. Ook werken ze aan de liedjes van de shows, waarin er in de Musical Kids groepen ook al solo's worden verdeeld. De Demogroep, Vakklas en Projectgroep krijgen zangles van onze zangdocent Jessin. Hij gaat met deze groepen dieper in op de zangtechniek en studeert koorstukken meerstemmig in. Ook wordt er met leerlingen wat meer aan solo's gewerkt. Naast je deelname aan een van onze cursussen kun je bij Jessin ook privézangles nemen die feilloos aansluit bij onze cursussen.

Sterren uit het logo

Dans

In onze danslessen leren onze cursisten de basistechnieken van verschillende dansstijlen die voorkomen in musical. Er wordt veel gewerkt aan techniek, lenigheid en oppikvermogen door de opbouw in elke dansles. Door bezig te zijn met dans in een ruimte met spiegels, krijgen leerlingen een beter lichaamsbewustzijn. Bovendien is het verrassend goed voor je conditie en een erg leuke manier van sporten voor kinderen. De choreografieën in onze voorstellingen zijn altijd heel divers qua stijl en vorm, waardoor iedereen kan uitblinken in wat bij hen past.

Sterren uit het logo

Spel

In het begin van het jaar werken we met de leerlingen spelenderwijs aan verschillende speltechnieken die van pas komen in het musicalvak. Naar mate het seizoen vordert ligt de focus steeds meer op het instuderen van de scènes in de voorstelling. Door bezig te zijn met het vormgeven van verschillende emoties ontwikkelen onze leerlingen niet alleen hun speltechniek, maar ook hun zelfexpressie en empathie. Ook trainen we in onze spellessen met verschillende oefeningen het improviseren van scènes. Hierdoor leren ze beter samenwerken en communiceren. Bovendien vraagt zowel improvisatie als het invullen van een rol veel creativiteit van de leerlingen. Bij Musical'sCool! krijgt iedere leerling een rol met gesproken tekst. Bij het verdelen van deze rollen wordt nauwkeurig gekeken naar wat de leerling aankan.